Om Wallas webverksted

Gjennom Wallas Webverksted bruker jeg min kunnskap og erfaring til noe jeg synes er viktig, og saker jeg brenner for. Det gir meg igjen ny kunnskap og erfaringer som kommer mine kunder til gode. Her finner du noen av mine nøkkelkvalifikasjoner.

Prosjektledelse og rådgiving

Over 15 års erfaring som prosjektleder og rådgiver. PMP-sertifisering. PRINCE2-sertifiseringer. Scrum-master.

Digitalisering og kompetanseutvikling

Digitalisering i offentlig sektor og utvikling av kompetansemateriell knyttet til nye digitale løsninger.

Utvikling og design

Rundt 20 års erfaring med utvikling på ulike plattformer. Backend og frontend. Etterutdanning innen webutvikling og webdesign.

Test og kvalitetssikring

Mange års erfaring med test og kvalitetssikring, automatiserte tester, samt oppbygging av testsenter.

Nettsteder

Her ser du et utvalg nettsteder jeg har utviklet de siste årene, uten finansiering fra eksterne oppdragsgivere. Forskjellige teknologier er benyttet. Noen er også utarbeidet som et ledd i videreutdanning.
NM Janitsjar

NM Janitsjar

Webutvikling

NM Brass

NM Brass

Webutvikling

Girls Travel Sweet

Webdesign

Blogg Sosiale medier - gull eller tull?

Sosiale medier - gull eller tull?

Sosiale medier

Norway Anno 1865

Google Sites

Blogg Velkommen til visning

Velkommen til visning

Sosiale medier

Om meg

Hei, har du lyst til å bli kjent med meg?

Prosjektleder og daglig leder

Lang erfaring og glimt i øyet

Jeg har over 30 års erfaring fra ulike IT-prosjekter og digitaliseringsarbeid. Jeg beskrives ofte som en som kan og vet alt, i tillegg til at jeg er veldig snill. En uslåelig kombinasjon der altså...

Kreativ og morsom

Nytenkende, med blikk for detaljer

Opptatt av design, form, farge og helhet. Nysgjerrigper, uredd og alltid klar for å prøve noe nytt. Del opp elefanten... Tenk stort, start smått! Ha det gøy på jobb! Da er det utrolig hva man kan finne på...

Nerd og seriøs

Nysgjerrig og flittig

Timesvis med nesa i gamle dokumenter, eller finlesing av statistikk og regneark? Orden, struktur og nøyaktig. 100% innsats, på jobb eller på scenen med europas beste korps, Nidarholm! Der har du meg i et nøtteskall...

Curriculum Vitae

2017 - 2023

Domstoladministrasjonen

Innleid konsulent som prosjektlederstøtte i et oppdrag på seks måneder - som ble til seks år(!). Startet i prosjektkontoret med planlegging av prosjektet Digitale domstoler. Ble etter hvert med i flere delprosjekt og leveranser. Jobbet med innsiktsarbeid og utarbeidelse av personas, innførings- og endringsarbeid, kompetansemateriell i form av presentasjoner, intranett og filmer, i tillegg til å lede flere leveranser.

2016 - 2017

Trondheim kommune

Innleid konsulent som prosjektlederstøtte i programmet Digitalt førstevalg. Støttet programleder og programmets 11 prosjektledere. Fast ukentlig oppfølging, og forberedelser til styringsgruppemøter. Veiledning i prosess og metodikk, dokumentasjon av rutiner. Administrator på programmets SharePoint-installasjon. Google-guide. Prosjektleder for nytt nettsted for Trondheim folkebibliotek. Fakturaattestasjon og økonomioppfølging. Innføring av timeføringsrutine i BlueGarden.

2015 - 2016

Videreutdanning og etablering av eget AS

Heldige meg kunne ta et halvår med videreutdanning ved NTNU, og etablerte i samme slengen et eget AS! Tok fagene Webutvikling, Webdesign, SharePoint 2014, Programmering i Python, Entreprenørskap, samt Sosiale medier og WEB 2.0. Skrev min egen forretningsplan og fikk etablerer-støtte. "Flippet" et hus og jobbet pro bono med nettstedene nmjanitsjar.no og nmbrass.no.

2012 - 2015

Norsk Helsenett

Fast ansatt som senior prosjektleder. Ledet arbeidet med offentlig anskaffelse og utarbeidelse av nytt nettsted, nhn.no. Ledet innsiktsarbeid knyttet til nytt intranett. Ledet etablering av et nasjonalt testsenter for helsesektoren. Utarbeidet en klikkbar prototype for et styringssystem som dokumenterte arbeidsprosessene i foretaket. Dette inkluderte også styringssystem for informasjonssikkerhet. Ble sertifisert instruktør i personvern og informasjonssikkerhet, Normen i 2014. Tok PRINCE2 Foundation- og Practitioner-sertifisering i desember 2012/januar 2013.

2006 - 2012

DNB (og Vital Forsikring)

Fast ansatt som senior prosjektleder. Jobbet i prosjekt/programledelsen i prosjektet ViPS (Vitals PensjonsSystem). Ledet prosjektkontoret. Ansvarlig for prosess og metode, økonomioppfølging og fakturakontroll. Kontaktpunkt mot forretning, gevinstberegninger. Transisjonsaktiviteter og outsourcing av prosjektet til Accenture, samt offshoring til India.

Jobbet også med innsiktsarbeid, analyser, lønnsomhetsvurderinger, businesscase, vurdering av it-løsninger, samt forvaltning av en sentral it-løsning. Fikk PMP-sertifisering i 2011. Lean-koordinator i program for effektivisering av arbeidsprosesser i DNB IT.

1993 - 2006

Walladata AS - BasWare AS

Fast ansatt som seniorkonsulent i Walladata. Selskapet ble etter hvert solgt til BasWare AS.

Jobbet som utvikler av en rekke løsninger; Salgsstøttesystem for Gjensidige Forsikring, klient for konfigurering av telefonsentraler hos Ericsson, butikkdatasystem for musikkjeden HysjHysj, journalsystem for Gastroenterologisk laboratorium ved St. Olavs Hospital, lagersystem for Lensvik Havnelager.

Prosjektleder for klient i nytt Call-senter for Gjensidige Bank.

Kvalitetssikring, test og revisjon av en rekke løsninger. Utarbeidelse av kravspesifikasjoner, rådgiving og analysearbeid.

Utarbeidet eLearningsmateriale knyttet til BasWares fakturaløsning for NTNU, PGS og Total i Nederland. Ansvarlig for kvalitet/test og opplæring for NTNU.

1991 - 1993

Programservice AS

Fast ansatt som systemutvikler. Laget et salgsstøttesystem for Gjensidige Forsikring (også kjent som Forenede Forsikring, og Vital Forsikring) - som jeg fortsatte å jobbe med da jeg senere ble ansatt i Walladata AS.

1989 - 1991

Nordic VLSI AS

Min første jobb! Juhuu! Fast ansatt som systemutvikler. Programmerte chip'er og SIM-kort for bruk i TV-satellittmottakere. Hospiterte på Teledirektoratets Forskningsavdeling på Kjeller og jobbet tett med Tandberg Telecom.

1986 - 1989

Trondheim Ingeniørhøgskole - nå NTNU

3-årig ingeniørutdanning innen datateknikk.

Skrev prosjektoppgave for RUNIT/NTNU.

Når jeg ikke er på jobb, henter jeg ofte inspirasjon utendørs.

Ta gjerne kontakt for en prat eller en rusletur i herlige omgivelser. Eller hva med en kaffekopp på Ladekaia?

Ta kontakt med Wallas Webverksted

Adresse:

Heimkjær
Harry Borthens vei 40, 7040 Trondheim.

Mobil:

906 38 732